4 + 1 tipp redőnyhöz és zsaluziához

Mi az alumínium redőny erőssége?


A nagy üvegfelületek, teljes üvegfalak építészeti trendje az árnyékolás kérdését is a fókuszba állítja. Az alumínium redőny gyorsan népszerűvé vált: nyáron a hűtésben, míg télen a hőveszteség minimalizálásával a fűtésben segít. Évtizedekre választunk árnyékolót, ezért a minőség elsőrendű elvárás: a méretpontos gyártás mellett ugyanolyan lényeges a lamellák PU habos töltése, amelynek  pozitív hozadéka a hő- és hangszigetelő hatás. Továbbá egy jó aluredőny a nyílászárókat, sőt a bútorokat is védi a káros UV-sugaraktól.

Milyen érvek szólnak a zsaluzia mellett?


Míg az alumínium redőny lamellái leeresztve teljesen kizárják a külvilágot, a zsaluziák sokkal jobbak a fény finom szabályozásában és a napsütés által keletkezett hő elvezetésében az üvegfelületektől, és nem utolsósorban a ház designelemként tekinthetünk rájuk.

A lamellák dőlésszögének az állításával kellemes beltéri klímát teremthetünk nyáron, azonban arra ne számítsunk, hogy a fűtésszámlát érzékelhetően csökkentik. Négyféle lamellatípus létezik: a Z, S, C és F betűk ezek formáit jelölik. Peremezett változatban megnő a lamellák szélállósága, így akár a nagy üvegfelületek védelmét is biztonsággal ellátják.

Az aluredőny az energiatakarékos törekvéseinkben is segít. Hogyan?

Minőségi alumínium redőnnyel éves szinten 15-20 százalékos fűtési-hűtési megtakarítás érhető el. Ez nem elhanyagolható adat, még akkor sem, ha elsőre sokalljuk is az alu re dőny árát a műanyag társáéhoz képest. Motoros kivitelben, szél- és esőérzékelővel ellátva a ház fontos védelmi vonalává válik: nem csupán a beállított időpontban gondoskodik az automatika az alu redőnyök mozgatásáról, de egy hirtelen kerekedő vihar esetén is rögtön leengedi a lamellákat, megvédve az ablakokat.

Milyen minőségi elvárásaink legyenek?


A négy legfontosabb szempont alumínium redőny választásához: a megbízható márka, a lamellák felületkezelése, a lamellák súlya és a kiegészítők, alkatrészek minősége. Ha a motoros működtetés mellett döntünk, figyeljünk a Lock to play (két tagú merev feltolásgátló) beépítésére. Kizárólag ez az alkatrész garantálja a redőnymozgatás biztonságát; egy hagyományos, gurtnis működtetésű redőnyhöz való alkatrész beépítése a redőnypalást leszakadásához vezethet.

+1


Alumínium redőnyeink az okosotthon rendszer részeként pontosan akkor és úgy teszik a dolgukat, ahogyan az a ház hatékony működése és a komfortunk szempontjából a legjobb. Választhatunk már olyan árnyékolómotorokat is, amelyeket az Act For Green kampányt követve környezetbarát tervezés és működtetés jellemez: 0,5 W alatti a készenléti fogyasztásuk közel 30 százalékkal csökkenti a CO2 kibocsátást az előző generációhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük