Motoros redőny
Motoros redőnyök


.

dc25Fali kapcsolós motoros redőny

Elektromos redőnyeit működtetheti fali kapcsolóról. A kapcsoló vezetéken keresztül csatlakozik a motorhoz, ebben az esetben egy vezetéket szükséges kiépíteni a csőmotor és a kapcsoló között.

.

dc1802Távirányítós / Rádiós motoros redőny

A rádiós vezérlés mindezt a problémát megoldja, ebben az esetben nincs szükség vezetékezésre a motor és a vezérlés között, mivel a redőny tengelyébe beépített rádióvevős motor kerül telepítésre. Ennek vezérlése rádiójeleken kommunikál. Így távirányítóval vagy akár saját okos eszközeivel (mobiltelefon, tablet) működtetheti redőnyeit .

.

Ez egy kényelmes megoldás, mivel a rendszer egyszerűen bővíthető.


Elektromos redőnyök új építésű házaknál 


.
Új építésű házaknál egyszerűbb a dolgunk, bármelyik változatot is választja. A rádiós rendszerek azonban utólag is bővíthetőek, mivel nincs szükség vezetékezésre a vezérlés, az érzékelők és a motor között.

A távirányító lehet kézi, vagy fali, működtethetünk vele egy redőnyt, vagy egy csoportot is akár. Vannak többcsatornás távvezérlők és programórák is. Az automatizált redőnyöknél valamilyen automatika (érzékelő, vagy programóra) működteti az árnyékolókat.

.

Bármelyik redőny motorizálható


.
Meglévő redőnye (jó állapotban lévő) lehet alumínium redőny, műanyag redőny vagy akár fa redőny! Mi bemotorizáljuk Önnek! A motor a redőny tengelyébe kerül és az árnyékoló súlya határozza meg, hogy milyen teljesítményű legyen.

Műanyag redőnynél a redőnyléceket arriterezni kell (elcsúszásgátló) a megfelelő működéshez, hogy ne akadjanak be és törjenek el. A redőnyök motorizálásának másik feltétele a 230 V hálózati feszültség.

Régi fa redőnyők esetén előfordulhat hogy tengelyt kell cserélni, és a régi fa tengelyt modern acéltengellyel kell helyettesíteni, mivel a motort a redőny tengelyébe kell beépíteni.

.

Miért ajánljuk a motoros redőnyt?


.
A motoros redőny ma már nem számít luxuscikknek. Kényelmet és biztonságot nyújtanak, úgy hogy mellette energiát, ezáltal pedig pénzt takaríthat meg télen-nyáron. Nem kell többet egyesével kézzel mozgatnia redőnyeit, mely kifejezetten megterhelő nagy méretű redőnyök esetén. Motoros redőnynél egy gombnyomással leengedheti vagy felhúzhatja azt. Egyszerű, kényelmes, elérhető.