Kiváló minőségű, hazai gyártású könyökkaros napellenzők a Magyar Árnyékolás © kínálatában

Egyedivé tesszük árnyékolóját

Napellenzőinket az osztrák SATTLER cég minőségi textileivel forgalmazzuk. A napellenzőket egyedi méretre, színre és sokféle típusból választható szerkezettel készítjük. A napellenzők lehetnek kézi illetve motoros működtetésűek. Motoros napellenzőknél mindig szélérzékelővel látjuk el az adott terméket, hogy azt hosszú éveken keresztül élvezhessék Ügyfeleink!

MŰKÖDTETÉS


A napellenzőket működtetheti kézi erővel – tekerőkarral, elektromos motorral, vagy   akár mindkettővel. Az elektromotoros berendezésekhez időjárásfüggő vezérlés is rendelhető.

TEXTILEK


A színminták segítségével eldöntheti, hogy nagy vonalakban milyen mintájú, illetve árnyalatú textilt választ majd. A tényleges kiválasztást azonban csak a termék személyes megrendelésekor, a valós textilminták megtekintését követően tegye meg.

SZERKEZET SZÍNEK


A szerkezetek az egyes típusoknál megjelölt alapszínekben, vagy felár ellenében a RAL színskála bármely színében rendelhetők.

Sattler textilkínálat 10 év színmegtartási garanciával

A széles textil, egyben színválasztéknak köszönhetően Ön is megtalálhatja ízlésének a legmegfelelőbbet.

BASIC NEW

A Basic New a Basic napellenzőknél használt öntvény alkatrészeket váltja korszerű extrudáltakra. Új konzolt, hengertartót és billentőszerkezetet tartalmaz. Ár-érték arányban a legjobb választás.

MÉRETHATÁROK

180 cm – 1000 cm szélességig
150 cm – 350 cm karkinyúlásig

SZERELHETŐ

Szigetelt homlokzatra
Mennyezeti rögzítéssel
Szarufa rögzítéssel

MINI

Kisebb méretű napellenzők esetén anyag és ártakarékos megoldás. Vékonyabb profilokkal, a mérettartományhoz igazodó keresztmetszetekkel készül.

MÉRETHATÁROK

150 cm – 500 cm szélességig
100 cm – 225 cm karkinyúlásig

SZERELHETŐ

Szigetelt homlokzatra
Mennyezeti rögzítéssel
Szarufa rögzítéssel

FULL CASETTE

A teljes szerkezet számára védelmet nyújtó tokozott megoldás a legelegánsabb megjelenésű napellenzőt eredményezi, amely kiemelkedő minőségének köszönhetően igen népszerű lett.

MÉRETHATÁROK

200 cm – 600 cm szélességig
150 cm – 300 cm karkinyúlásig

SZERELHETŐ

Szigetelt homlokzatra
Mennyezeti rögzítéssel
Szarufa rögzítéssel

COMPACT

A homlokprofilból kitekerhető függőleges ponyvafelület mind a lemenő nap ellen, mind a szomszédok fürkésző tekintete ellen védelmet nyújt.

MÉRETHATÁROK

180 cm – 500 cm szélességig
150 cm – 250 cm karkinyúlásig

SZERELHETŐ

Szigetelt homlokzatra
Mennyezeti rögzítéssel
Szarufa rögzítéssel

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

SZERKEZET


A napellenzők szerkezete porszórt felületű AlMgSi öntvényekből és extrudált idomokból, valamint horganyzott acél zártszelvényből és kötőelemekből áll. Az alapanyagokat a megfelelő szilárdság és élettartam szem előtt tartásával határoztuk meg.

RÖGZÍTÉS


Az árnyékolókat szarufára, vízszintes, függőleges falfelületre, vagy szabadon álló állványra lehet rögzíteni. A szerelésnél fontos az épületszerkezetnek megfelelő rögzítőanyag megválasztása , az állványos ernyők esetén a megfelelő alapozás. Ezért javasoljuk, hogy napellenzője rögzítésénél vegye igénybe Partnereink segítségét!R

IDŐJÁRÁS


Szél-teherbírásuk a mérettől és az elhelyezés módjától függ. Az erős szél a textilfelületbe könnyen belekaphat, és a szél sebességével, valamint a felülettel arányos mértékben terhelheti a szerkezetet, illetve a rögzítési pontokat. A napellenzők kisebb méreteknél, 40-50 km/h-ás szélnek, nagyobb méreteknél 35-40 km/h-ás szélnek képesek ellenállni.

ELEKTROMOS KIALAKÍTÁS


Konkrétumokat mindig a helyszínen tud mondani a kivitelező. Van azonban néhány olyan előírás, melyek általánosan igazak. A legegyszerűbb a rádió vezérlésű rendszerek beüzemelése, mert minden elemét, mint egy általános fogyasztót az elektromos hálózatra kell kötni. A működtetésük ettől kezdve már csak programozás kérdése. A fali kapcsolós rendszerek több elektromos előkészítést igényelnek, ebben kérje szakember segítségét!

ÉRZÉKELŐK ELHELYEZÉSE


Fontos, hogy az érzékelők azt érzékeljék, amit az árnyékoló is, tehát ne legyenek túl messze a napellenzőtől, ugyanakkor legyenek megfelelően szélnek, fénynek, esőnek kitett helyen. Az esetleges elektromos kiállásokat tehát ennek megfelelően kell kialakítani. A motorokat és vezérléseket mindig fázishelyesen, a gyártó előírásainak megfelelően, szabványos, vízmentes, oldható kültéri kötésekkel kell kötni. Beltéri kapcsolót, vagy vezérlést tilos kültérbe szerelni.

CSAPADÉK


A ponyvának feszesen kell állnia, és kifelé minimum 13 fokos lejtést kell adni neki, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Hasonlóan fontos télen, hogy ne engedjük a havat felgyűlni a napellenzőn, hiszen annak súlya észrevétlenül túlterhelheti a szerkezetet. Ezért hóesésben soha ne hagyja kiengedve napellenzőjét!