Redőnyjavítás
Redőnyjavításra van szüksége?


Akkor jó helyen jár! Elmondható, hogy cégünk Budapesten és környékén vállal redőny javítást, akár az esti órákban vagy akár hétvégén is! Nem „csak az általunk felszerelt” termékeket javítjuk. A redőnyök javítását szinte mindig meg tudjuk oldani azonnal a helyszínen, elszállítás nélkül.

.

telefonMielőtt hívna minket


Szükségünk van némi információra a gyors, precíz és pontos munkavégzéshez. Ismernünk kell, hogy milyen típusú redőnyről van szó (műanyag redőny, alumínium redőny, esetleg faredőny). Motoros vagy kézi működtetésű. Kívülről megközelíthető-e? Gurtnis vagy zsinóros. Stb…

.

.

Kézi mozgatású redőnyök javítása


Műanyag redőny esetén, régi és új típusú redőnyről beszélhetünk. A különböző típusú redőnyökhöz, különböző alkatrészek szükségesek. A legszembetűnőbb különbség, hogy a régi típusú redőny esetében külső ütköző van, az új típusú redőny esetében pedig rejtett ütköző. Szintén érdemes megemlíteniük, hogy a redőny tokja kívül helyezkedik el az ablakon (fém redőnytok az ablak tetején, amiben a redőny lécei feltekerednek), esetleg beépített tokkal van szerelve, ami a szobába befelé nyitható. A gurtni szakadása esetén a következőket kell tudnunk: Lényeges, hogy a redőny felhúzója kb. 1,2 cm széles lapos gurtni, vagy egy kb. 2,5 cm széles lapos gurtni (maxi gurtni, “piros csíkos”), esetleg egy kb. fél cm átmérőjű zsinór.

.

.

Motoros redőnyök javításaweb_design_37


Motoros redőny esetében érdemes megfigyelni, hogy a redőny mozdul-e bármelyik irányba. Amennyiben nem mozdul valamelyik (esetleg semelyik) irányba a redőny, meg kell hallgatni, hogy a motor megfelelő működésre utaló hangot ad ki (halkan búg), vagy nem ad ki egyáltalán semmilyen zajt, esetleg rendellenes hangot hallat. Az esetek többségében a motor sértetlen, csupán a feltolás gátlók törnek el, ami miatt a motor búg, viszont a redőny nem mozdul.

.

.

További redőny hibalehetőségek:


  • A redőny akad le, illetve fel mozgatás esetében, esetleg meg sem mozdul (megakadás után a redőny lécei ferdén állnak)
  • Láthatóan el vannak egymástól válva a redőny egymás alatt lévő lécei (redőny léctörés)
  • A redőny az ütközésig való felhúzás után nem akar újra elindulni (kézzel kell a léceket visszahúzni)
  • A redőny gurtni/zsinór automata nem gyűjti be a gurtnit/zsinórt

.

A fent leírtak alapján tisztább képet kapunk Önöktől a javításra váró redőny típusáról és esetleges hibáiról, így a javítás költségeit, esetleges időtartamát is könnyebben tudjuk kikalkulálni Önöknek!

.

.

Bármelyik redőny meghibásodhat!


A redőnyök sokat tesznek azért, hogy az otthon kényelmesebb és  takarékosabb legyen. Beszélhetünk hagyományos vagy éppen modernebb, motoros, illetve elektromos kivitelezésű redőnyökről, sajnos bármelyik képes elromlani.

Adódhat úgy, hogy egy erősebb rántás, egy meggondolatlan mozdulat okozza a bajt, de meghibásodhat egy alkatrész vagy egyszerűen csak a redőny megmakacsolja magát és nem engedelmeskedik semmilyen ráhatásnak. Bármelyik problémával is állunk szemben, azt tudnunk kell, hogy semmi esetre se vágjunk bele meggondolatlanul a redőny javításba . A hozzá nem értés a legnagyobb jó szándékkal párosulva is végzetes következményeket eredményezhet. Csakis szakember tudja megmondani, mitől hibásodott meg a redőny és hogyan lehet helyreállítani a hibát.

Sok csalódott ügyfél történetét láttuk és hallottuk már főleg a műanyag redőnyökkel kapcsolatban, mert ugye ezek a legkeresettebb és legkedveltebb redőny típusok, vagyis ezekkel van a legtöbb probléma is.

.

Üdvözlettel, Magyar Dávid

ügyvezető – árnyékolástechnikai szerelő
.

.